Oud-studenten aan het woord

Hieronder zullen verschillende oud-studenten, die voor DESTA naar Ethiopië zijn afgereisd, hun ervaringen vertellen over hoe het is om in Ethiopië stage te lopen!

Bart de Bruin (SGM'er / Sportkunde (manager))

DESTA
Bart (l) en Nout (r) zijn hier bezig met voorbereidingen voor een workshop.

Drie maanden heb ik mogen wonen en werken op de Ethiopian Youth Sports Academy (EYSA) in Addis Abeba. In deze periode heb ik geproefd van een bijzondere cultuur in een heel mooi land. Ik was tijdens mijn studie Sport, Gezondheid en Management (tegenwoordig Sportkunde) op zoek naar een nieuwe en spannende uitdaging voor mijn afstudeerstage en die heb ik absoluut gevonden binnen het DESTA-project. Ik heb mogen samenwerken met Ethiopische topsporttalenten, hun trainers en coaches, in een omgeving die ik totaal niet gewend was. Ik heb hier mijn afstudeeronderzoek mogen doen en zowel als student als mens een prachtige uitdaging gevonden. Naast het hele dankbare werk op de EYSA, heb ik ook de tijd gevonden om een rondreis te maken door het noorden van het land. Ook dit was een adembenemend avontuur, waar ik nog altijd sprakeloos van kan zijn. Kortom, mocht je een stage in het buitenland overwegen en op zoek zijn naar een wereldervaring: Ga met het DESTA-project naar Ethiopië!

Jochem de Jong (SGM'er / Sportkunde (manager))

Jochem als assistent-trainer bij het Ethiopisch voetbalteam U20
Jochem als assistent-trainer bij het Ethiopisch voetbalteam U20

Op zoek naar een baan of toch nog die reis maken die je altijd al had willen doen? Nadat ik mijn studie Sport, Gezondheid & Management had afgerond, stelde ik mijzelf (zoals zovelen) dezelfde vraag.

 

Vanuit het DESTA-project heb ik de kans gekregen om beide te combineren. Ervaring op doen als projectcoördinator op de nationale topsportacademie in een geweldig en mooi land als Ethiopië! Ik heb drie onvergetelijke maanden gehad op de Ethiopian Youth Sports Academy (EYSA) waar ik het land, de cultuur en mezelf beter heb leren kennen. Ik heb de vrijheid gekregen om mee te draaien binnen de organisatie en mezelf te verdiepen in onderwerpen die mij interessant leken.

 

Het is een fantastische en leerzame ervaring geweest om met zulke vriendelijke en gastvrije mensen te mogen samenwerken gedurende ons verblijf in Ethiopië. Met als een van de hoogtepunten de rondreis door dit geweldige land. Echt waanzinnig! Maar ik ga hier niet te veel over verklappen. Het is natuurlijk veel leuker wanneer je dit zelf ontdekt!