REactive in Ethopië

Vanuit DESTA hebben wij hun aankomst voorbereid en deelgenoot gemaakt van ons netwerk, zodat ze en conferentieruimte ter beschikking hadden en appartement. Hier heeft REactive gebruik van gemaakt, hieronder een kort verslagje.

Van 10 tot 19 april ’18 zijn wij (Ronald Valkenburg en Elma Sandee van Leefstijl- en hardloopcentrum REactive) naar Addis Abeba in Ethiopië geweest. Het was ons tweede bezoek aan dit boeiende land met zoveel hardlooptalent. In november hadden we al ontdekt dat er behoefte is aan de nodige kennisoverdracht. Vooral als het gaat om sportvoeding en het creëren van meer bewustzijn bij zowel coaches, trainers als hardlopers. Het doel van dit bezoek was om een seminar te houden voor deze doelgroep met als onderwerpen: eten en drinken rondom het hardlopen, blessurepreventie en video-analyse. Dit een dag voor de Ethiopische kampioenschappen om zoveel mogelijk coaches en trainers konden bereiken. Er waren zo’n 100 deelnemers.

Inmiddels hebben wij een stichting in het leven geroepen genaamd Running Aid. Deze stichting heeft als doel om meer hardlopers uit de armoede te halen door het vergroten van het aantal hardlopers die voldoende inkomen verkrijgen uit het hardlopen. Dit kan door betere hardloper te worden maar ook als trainer van hardlooptoeristen. Meer specifieke kennis speelt daarbij een sleutelrol. We willen twee maal per jaar meerdaagse trainerscursussen in Ethiopië geven.